Keressen bizalommal!

Név: Sebő Géza
Váll.ig.sz.: ES 410113
Adószám: 65589155-1-33
Székhely: 2142 Nagytarcsa, Honfoglalás u.56.
Telefon: +36 (70) 202-4970

Ne csak az árat nézze, nézzen az árak mögé is!

Amikor Ön egy adott munkára árajánlatot kér, akkor csak a számokat látja és az alapján próbál tájékozódni, hogy vajon melyik szakembert válassza? Egy adott munkára sokféle ajánlatot lehet kapni. A számok alapján azonban nehéz eldönteni, hogy melyik ajánlat a kedvező Önnek.


Munkánkra 5 év garanciát vállalunk!

Garanciát a gipszkarton szerelésre csak akkor lehet vállalni, ha szakszerűen építettük meg az alapot, illetve a glettelést rendeltetésszerű anyagokkal, illetve hézagerősítőkkel látjuk el. Ha gondos munkát szeretnénk, akkor ott gondos előkészítésre is szükség van. Idővel azt is megtanultam, hogy nem feltétlenül az a jó, amit én jónak látok. Ezért elsődlegesen a megrendelőm kívánságát teljesítem, és csak másodlagos, hogy én miképpen látom.

Gyakori gipszkartonozási hibák: hőszigetelés

Evvel a témával nap, mint nap találkozom. A megrendelőktől hallom, hogy: "Ahány szerelő volt itt, mindenki mást mondott." Tapasztalatom alapján bátran kijelenthetem, hogy sok kivitelező, de gyakran még a tervezők is, alul méretezett hő illetve hangszigetelő anyagokat terveznek be. A hőszigetelő anyagok fajtája, minősége, árkülönbsége, igen csak nagy fejtörés elé állítja az építtető családokat.

Mire figyeljünk?
A hőszigetelő anyagoknak van egy hővezetési tényezőjük, ezt az értéket W/m²K adják meg. Ennek az értéknek, minél kisebbnek kell lennie.

Ár érték arányban én a Knauf TP 116-os hőszigetelő filcet ajánlom. A hővezetési tényezője: 0,037 W/m²K, ára kb. 780 Ft/m². Az ugyan ilyen hővezetési tényezővel rendelkező kőzetgyapot majdnem másfélszer többe kerül.

Üveggyapot, vagy kőzetgyapot?
A szilikátszálas hőszigetelő anyagokat különböző szilikátolvadékokból különféle szálképzési eljárásokkal állítják elő. A mesterséges, szervetlen szálas anyagok közé tartoznak a kőzet- és üveggyapot termékek. A kőzetgyapot a természetben előforduló, főként vulkanikus és üledékes eredetű kőzetek (bazalt, diabáz, mészkő stb.) keverékének megolvasztásával és szálazásával létrehozott üreges szerkezetű, szervetlen szálas anyag.

Mivel Magyarországon a kőzetgyapot nagy részét a Balaton-felvidéki bazaltból állítják elő, ezért gyakran bazaltgyapotnak is mondják. A bazalthoz mészkövet és dolomitot adnak, majd a keveréket felmelegítik 1500 fokra, és a lávaszerű anyagot nagy fordulatú centrifugára engedik. A szétfröccsenő cseppek lehűlés közben szálakká alakulnak, így keletkezik a szigetelőanyag. Az üveggyapotot kvarchomok, illetve hulladéküveg felhasználásával gyártják. Az alapanyagok megolvasztásával és szálazásával jön létre az üreges szerkezetű, szervetlen, szilikát szálas anyag. A kőzetgyapot és az üveggyapot hővezetési tényezője egymáshoz nagyon közeli. Az üveggyapot 600 °C-on olvad, a kőzetgyapotnál ez az érték 1000 °C felett van. Az üveggyapot tűz esetén az épületszerkezet védelmére nem alkalmas, a kőzetgyapot igen.